3 maart 2014

Reactie op open brief LLD

Tom Bakker
'MFC Feanwâlden'

In een open brief roept de LLD alle gemeentelijke politieke partijen op zich neer te leggen bij het meerderheidsbesluit om de behandeling van het voorstel voor de herinrichting vna de Koemarkt en de bouw van een nieuw MFC uit te stellen tot na de verkiezingen. Er waren maar twee partijen tegen dit besluit: het CDA en de SGP. Wat de SGP betreft: wij conformeren ons aan het meerderheidsbesluit. Het CDA moet maar voor zichzelf spreken.

De LLD maakt een vergelijking met Damwâld: “In Damwâld wachten ze al 13 jaar op een MFC, en in dat licht bezien heeft Feanwâlden niet te klagen.” Wat de SGP betreft: wij vinden die vergelijking volstrekt misplaatst. In Feanwâlden wachten ze ook al jaren. En het feit dat Damwâld al 13 jaar wacht op een MFC, is beslist geen reden om in Feanwâlden dan (ook) maar rustig aan te doen. Integendeel, het is juist reden om vaart te maken. Er is geld gereserveerd. Het is ons een doorn in het oog dat het zo lang duurt voor er een schop de grond ingaat. Stop een keer met praten en doe wat!

Over de neutraliteit van het bestuur van het nieuwe MFC maken wij ons niet direct zorgen. Het lijkt ons dat de mensen van het dorp dat wel kunnen regelen. Wij zullen erop toezien.